Autohuur-vakantie

Op vakantie met de auto 

Veel mensen kiezen ervoor om met de auto op vakantie te gaan. Dit is niet zo vreemd, want met een auto ben je lekker mobiel en je hebt je hele reis in je eigen hand. Je bent niet afhankelijk van vooraf gestelde reistijden en als je opeens bedenkt dat je tijdens je reis nog even ergens anders wilt kijken, dan doe je dat gewoon.

Rondreis
Als je een rondreis wilt maken is de auto hier heel erg geschikt voor. Je reist met veel gemak van de ene bestemming naar de volgende en ook onderweg kun je korte stops maken als je iets ziet wat je erg bevalt. De enige planning waar jij je aan moet houden zijn de tijdstippen waarop je op de volgende bestemming moet zijn, maar als je de rondreis niet van tevoren hebt vastgezet, ben je zo vrij als een vogel. Zie je een plaats die je erg bevalt, dan kun je ervoor kiezen hier te overnachten en de volgende dag weer verder te gaan.

Geen bagagelimiet
Nog een groot voordeel van reizen met de auto is dat je zoveel kunt meenemen als je zelf wilt. Tenminste, als je auto groot genoeg is. Je zit niet vast aan een bepaald aantal kilo’s, waardoor je op de terugweg geen last hebt van souvenirs die ervoor zorgen dat je bagage eigenlijk iets te zwaar is geworden. Daarbij is het ook ideaal als je kinderen hebt, omdat deze vaak behoorlijk wat speelgoed hebben waar ze onderweg van kunnen genieten.

Auto huren
Wil je op vakantie met de auto, maar wil je toch wat verder weg, dan kan je ook overwegen eerst met het vliegtuig te gaan en vanaf daar een auto te huren. Natuurlijk geldt het voordeel van geen bagagelimiet in dit geval niet, maar je kunt wel erg veel van het land zien als je op de weg rijdt. Je bent dichter bij de lokale bevolking en wederom kun je de reis onderbreken voor een kijkje van dichtbij, op ieder door jou gewenst moment. Met de auto op vakantie zorgt voor vele gemakken en als je van een rustige vakantie houdt die geheel op jouzelf is afgesteld, is dit een ideaal vervoersmiddel.

Hong Kong als vakantiebestemming

Hong Kong is niet bekend als vakantiebestemming. Het overgrote deel van de toeristen komen voor een tussenstop richting Australië of Indonesië. En dat is jammer. Ook als je een vakantie hebt van twee weken kun je je uitstekend vermaken in Hong Kong en niet alleen in de stad. Hong Kong is voornamelijk bekend van de vele winkels. Het chaotische van een wereld stad. En een wereldstad is het. Wil je echter een vakantie van twee weken doorbrengen in Hong Kong dan is dat geen enkel probleem. Voor je het weet is je vakantie voorbij.

Lekker shoppen in Hong Kong
De stad is zeker een bezoek waard. Je kunt veertien dagen in de stad doorbrengen zonder dat je iets van het natuurschoon hebt gezien. Shoppen zonder dat je twee keer in dezelfde straat loopt. De toeristische attracties alleen al kosten je op zijn minst vier dagen. Na vier dagen heb je alleen nog maar de meest toeristische attracties gezien, zoals The Peak, de trammetjes die door Hennessy Road rijden. De bijzondere markten, waarvan er veel zijn. Stanley Market en de Ladies Market zijn wel de bekendste maar ook een zogenoemde ‘wet market’ en de Jade markt zijn zeker een bezoekje waard. Ook de veerpontjes die tussen Hong Kong eiland en Kowloon varen zijn een toeristische attractie.

Lekker wandelen in Hong Kong
Hong Kong bestaat uit plusminus 200 eilanden, veel hiervan kun je bezoeken. Sommige eilanden zijn aangemerkt als Nationaal Park en die kun je alleen bezoeken onder geleide. Andere zijn bewoond en ook een bezoekje waard. Er zijn veel Nationale Parken met een lange afstand wandelpaden. Wat je je niet realiseert als je het hebt over Hong Kong zijn de vele heuvels die er zijn. Dat maakt het wandelen in de natuur tot een ware prestatie. Als je niet getraind bent kun je niet zomaar een wandeling gaan maken in een van de Nationale Parken.  Gelukkig vind je verspreid over Hong Kong ook parken waar korte wandelingen zijn uitgezet die je als niet geoefende wandelaar kunt uitlopen. Door de hoge luchtvochtigheid en de hoge temperaturen die in Hong Kong zijn, is het bij een afstand van drie kilometer al behoorlijk afzien

Fietsvakantie in Italië

Italië staat bekend als een land vol met geschiedenis. Door Italië met de fiets te verkennen zie je veel van deze geschiedenis terug. Denk hierbij aan complete steden uit de oudheid, overblijfselen van de Romeinen en uit de Renaissancetijd of bijvoorbeeld de grafheuvels van de Etrusken in Chiuso. Kies je voor Italië dan ga je een mooie fietsvakantie tegemoet.

Omgeving

Italië kent een bergachtig landschap, In het noordwesten van het land vind je het Italiaanse deel van de Alpen en in het oosten de Dolomieten. Het fietsen in de Italiaanse Alpen kan zwaarder uitvallen dan het fietsen in de Franse Alpen. De hellingen zijn vaak steiler dan in de andere Alpengebieden.

Mooie fietsgebieden in Italië zijn rond de bekende meren. Op de grens van de Alpen met de Po vlakte liggen het Comomeer en het Gardameer, helaas zijn deze gebieden vanwege hardrijdend verkeer niet altijd even geschikt om te fietsen.

Het is ook mogelijk om langs de kust te fietsen, dit is echter niet altijd even prettig. De grote hoeveelheid privé-stranden en de vele campings hebben een negatieve impact op het uitzicht. Daar staat tegenover dat de kuststeden aan de oostkant van Italië vaak over prachtige stadscentra beschikken.

Het weer

In de Alpen kan het tot en met april nog af en toe sneeuwen. De passen zijn daarna meestal sneeuwvrij en toegankelijk. Wanneer je in de winter wilt fietsen in Italië is dat in zuid Italië goed mogelijk.

In de zomerperiode zal het in heel Italië voornamelijk droog, heet en zonnig zijn. De temperatuur in het zuiden van Italië komt regelmatig boven een graad of 40.

Fietskaarten

Er zijn een aantal fabrikanten van fietskaarten die ook beschikken over handige kaarten van Italië, beschikbare merken zijn onder andere:

 • Toering Club Italiano
 • Michelin
 • Kompass
 • Fietsatlas
 • Mountainbike trails

Je kunt deze kaarten aanschaffen via de webshop van fietsvakantiewinkel.nl. U kunt deze vinden door op de link te klikken.

Milaan, dé modestad van Italië

Milaan is dé modestad van Italië en ook een belangrijke stad qua bedrijvigheid binnen het land. Grote internationale bedrijven zijn er in Milaan gevestigd en de effectenbeurs van Italië staat in Milaan. Als romantische of als culturele bezienswaardigheden is Milaan ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Milaan kent prachtige architectuur en een prachtige gotische domkerk. Milaan zou je in principe ieder seizoen kunnen bezoeken. Hieronder staat een top tien bezienswaardigheden van de stad.

 1. MilaanDom van Milaan: Deze dom behoort tot één van de grootste katholieke kathedralen ter wereld. Het is ook terecht dat mensen dit een meesterwerk noemen.
 2. Castello Sforzesco: Dit kasteel met zijn prachtige fontein is één van de mooiste monumenten van Milaan.
 3. Galleria Vottorio Emanuelle II: Dit is een prachtige passage tussen het Dom-plein en Piazza della Scalla. Het is ook bijzonder hoe de vloer is ingelegd met marmer en de grote glazen koepel geeft een bijzondere lichtinval.
 4. Santa Maria delle Grazie: Deze kerk uit 1492 heeft een prachtig fresco, het Laatste Avondmaal namelijk. Het werk van Leonardo da Vinci is in deze kerk te bewonderen.
 5. La Scala Theater: Dit theater is hét theater gebouw van Milaan en behoort ook tot een van de mooiste operagebouwen van de hele wereld. Ook is er een museum met bijzondere muziekinstrumenten te vinden en keramische stukken uit het gebouw.
 6. laatste avondmaalSan Siro: Dit voetbalstadion is de thuisbasis voor AC Milan en Inter Milan. Het stadion heeft een capaciteit van 85.700 personen, dat geeft je dus een idee om aan te geven hoe groot het wel niet is!
 7. Navigli: Deze buurt is een van de uitgaanswijken van Milaan. Deze pittoreske wijk kenmerkt zich door het grachtensysteem die nu dienst doet als bestemming voor uitgaansboten. In de wijk zijn veel leuke boetieks en ateliers te vinden.
 8. De gouden vierhoek: In deze wijk zijn de duurste en mooiste winkels van Milaan te vinden. De exclusiviteit straalt uit de etalages.
 9. Colonne di San Lorenzo: Aan de voorkant van de basiliek zijn de bekendste Romeinse ruïnes van Milaan te bezichtigen. Deze indrukwekkende rij kolommen dateren uit de vierde eeuw na Christus.
 10. Giardini Pubblici: In dit mooie stadspark in Milaan is het heerlijk om even weg te zijn van de drukke binnenstad. Veel groen en waterpartijen maken dit een prachtig park. Het park is niet alleen fijn voor de rust, ook het oog wilt wat en dat bied dit park ook heel erg aan.

 

Barcelona, de stad van Gaudí

Een hele hoop bezienswaardigheden zijn ontworpen door Antoni Gaudí. Gaudí was een Catalaans architect. Hij ontwierp rond 1900 markante gebouwen en objecten, vooral in Barcelona. De Sagrada Família is veruit het bekendste gebouw dat ontworpen is door Antoni Gaudí.

Barcelona is bekend vanwege zijn Gotische wijk en modernistische woonhuizen van het Eixample. Negen bouwwerken staan op de werelderfgoedlijst van de UNESCO:

 1. Palau de la Música Catalana, ontworpen door Lluís Domènech i Montaner;
 2. Hospital de Sant Pau, ontworpen door Lluís Domènech i Montaner;
 3. Sagrada Família, ontworpen door Antoni Gaudí;
 4. Park Güell, ontworpen door Antoni Gaudí;
 5. Casa Milà, ontworpen door Antoni Gaudí;
 6. Casa Battló, ontworpen door Antoni Gaudí;
 7. Palau Güell, ontworpen door Antoni Gaudí;
 8. Casa Vicens, ontworpen door Antoni Gaudí en
 9. Cryptes in Colonia Güell, ontworpen door Antoni Gaudí.

Zoals je al kunt zien heeft Gaudí veel ontworpen in Barcelona. Al die gebouwen hebben ook een typische stijl waar Gaudí mee is begonnen met ontwerpen. Hij wordt beschouwd ook als grondlegger van de organische architectuur. In Barcelona spreekt met ook van Catalaans Modernisme. Al voordat Gaudí bekend werd in de wereld van de kunsten, kreeg hij al een grote opdracht. Een vereniging in Barcelona had een stuk grond gekocht waarop zij een Kerk wilden bouwen ter ere van de Sagrada Família (Heilige Familie: Jozef, Maria en Jezus). De opdracht ging eerst naar Francisco de Paula del Villar, dat was de leermeester van Gaudí in zijn studententijd. Vervolgens ging de opdracht naar Joan Martorell omdat del Villar zich terug trok. Ook Martorell weigerde en vervolgens kreeg Gaudí zelf de leiding over de bouw van het prachtige gebouw.

Vandaag de dag wordt nog steeds gebouwd aan de Sagrada Família. De huidige opleveringsdatum is in 2026.

De overkoepelende term waar de organische architectuur onder valt is de Art Nouveau / de Jugendstil. De stroming kwam op omdat men in 1900 een nieuwe ‘stijl’ wou hebben die paste bij de tijd. De stroming moest compleet anders zijn, men wilde niet meer terug grijpen naar de stijlkenmerken uit het verleden. Daarnaast werd er met de nieuwe stroming gezocht naar het gebruik van nieuwe materialen. Door de sterke industrialisering kwamen deze nieuwe materialen voort.

Berlijn, nog steeds gescheiden tussen Oost en West

Berlijn, prachtige stad! Maar nog steeds zie je een verschil tussen Oost en West. Hieronder de top 10 bezienswaardigheden van de stad:

 

 1. Berlijnse Muur: Ja echt, hij staat er nog steeds. Weliswaar niet Restanten Berlijnse Muurmeer de originele 45 km, maar nog wel 1316 meter wat versierd is door 118 kunstenaars in 1990. Wat ook leuk is om te weten, door de hele stad kan je ook zien waar de muur heeft gelopen aan de stenen.
 2. Rijksdag: Dit is het parlementsgebouw van Duitsland. Dit gebouw stamt uit de 19e eeuw. Als bezoeker mag je ook in het Rijksdag lopen. Je kan door de glazen koepel heen lopen en dan zie je een unieke foto-expositie van de geschiedenis van Berlijn.
 3. Brandenburger Tor: Misschien wel de meestBrandenburger Tor gefotografeerde bezienswaardigheid van Berlijn die er is. Dit kunstwerk is in 1788 gebouwd. De laan is hartstikke leuk om te bezoeken. Er zijn verschillende ambassades te vinden, verschillende winkeltjes, de Alte Bibliotheek en de Berliner Staatsoper.
 4. Checkpoint Charlie: Tijdens de splitsing van Oost- en West Berlijn waren er een aantal doorgangen, dit was er één van. het hutje wat er staat is niet de originele maar een replica. Dit was het wachtershutje tussen de Amerikaanse en Russische zone.
 5. Potsdamer Platz: Dit plein is tijdens WO II compleet verwoest. In de Koude Oorlog is de Berlijnse Muur dwars over dit plein heen gebouwd. Na de hereniging is dit plein in een totaal nieuw jasje gestoken en kun je er tegenwoordig het Sony-centre vinden. Één van de vijf wachttorens staan er ook nog en een populair overdekt winkelcentrum.
 6. KaDeWe: Dit is een populair winkelcentrum wat gebouwd is door de geallieerden in de tijd van de Koude Oorlog om de Sovjet-Zone te laten zien hoe goed de West-Berlijners het hadden. Dit is na Harrods (London) het grootste warenhuis van Europa.
 7. Slot Charlotteburg: Om het grootsteSlot Charlotteburg paleis van Berlijn te zoeken moet je wat moeite doen. Dit paleis ligt buiten het centrum, niet in de buurt van een metrostation. Oorspronkelijk komt het uit de 17e eeuw maar is zwaar beschadigd geraakt tijdens WO II. De tuin is wel erg mooi en zeker de moeite waard om te bezoeken.
 8. Gendarmenmarkt: Dit is een van de mooiste pleinen van Europa. Het ligt in hartje Berlijn en het rechthoekig vormige plein wordt gekenmerkt door drie gebouwen. De drie gebouwen zijn de Französischer Dom, Deutscher Dom en het Konzerthaus Berlin.
 9. Musea: Bijna geen enkele stad kent zo veel historie als Berlijn. Bij historie hoort ook musea en daar is Berlijn mee overspoeld. Op het Museuminsel zijn er een hele hoop te vinden. Ook is er bijvoorbeeld een Currywurst museum en een SS-museum.
 10. Berliner Dom: Van alle bouwwerken in Berlijn is dit waarschijnlijk niet de allermooiste, maar er is een prachtige foto compesitie te zien als je voor dit gebouw staat. Bovenin de toren is ook een prachtig uitzicht over Berlijn.

Vakantie oplichtings truc

U bent in het buitenland en op advies van de taxichauffeur bezoekt u een winkeltje. Als u binnen bent, komt er een enthousiaste verkoper op u af.

Bedrog op vakantie

Bedrog op vakantie

Hij heeft nu toch een aanbieding voor u. Zo een goeie aanbieding kunt u gewoon niet weigeren! Denk dan: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat ook vaak zo.

De goedkope juwelen zijn een minder waard dan de verkoper u probeert te doen geloven. Ook de kwaliteit van het tapijt is dusdanig slecht dat de kans heel groot is dat het de terugreis naar nederland niet zal overleven.

En de taxichauffeur die zo aardig was u te tippen over deze winkel? Die zit in het complot en strijkt een hoge commissie op van uw miskoop.